Đoković ima 80% vlasništva u kompaniji koja istražuje lijek umjesto vakcine za COVID

Svjetski broj jedan

Đoković ima 80% vlasništva u kompaniji koja istražuje lijek umjesto vakcine za COVID

Eldar Ganibegović

Put Novaka Đokovića ka 21. tituli na Grand slam turnirima blokiralo je to što nije vakcinisan, pa je deportovan iz Australije dan uoči početka Australian Opena.

Iz Kopenhagena sada stiže vijest da 34-godišnjak nadu polaže u lijek umjesto vakcine za COVID-19, kako bi ispisao tenisku historiju.

Kako prenosi "Reuters", srbijanska superzvijezda, koja je postala centralni predmet debate o vakcinisanju nakon što je u Australiju pokušala ući bez da je prethodno vakcinisana, ima većinski udio u danskoj biotehnološkoj tvrtki koja za cilj ima razviti lijek koji će služiti umjesto vakcine za COVID-19, a što je potvrdio i izvršni direktor te tvrtke Ivan Lončarević.

Tvrtka QuantBioRes ima oko 11 istraživača zaposlenih u Danskoj, Australiji i Sloveniji, a njihov primarni cilj je liječenje koronavirusa, a ne vakcina, podvukao je Lončarević.

"Razvijamo peptid koji inhibira koronavirus koji zaražava ljudsku stanicu, a klinička ispitivanja u Velikoj Britaniji trebala bi početi već ovoga ljeta", naglasio je.

Đokovićev glasnogovornik još nije odgovorio na upit o ovoj temi.

Podsjećanja radi, Novak Đoković dobio je medicinsko izuzeće za na osnovu kojeg je dobio vizu za ulazak u Australiju, no ona mu je oduzeta. Vraćena mu je na sudu, pa mu je ministart za imigracije Alex Hawke ponovo oduzeo, a Savezni sud Australije potvrdio je njegovu odluku i Đoković je morao napustiti državu.

Top Komentari

Sejo1979
Znaci nole moguci tvoj razlog protiv vakcina je upravo tvoja firma koji radi na tabletama protiv covid19 kako ce sad da te razvucu po medijama svjetski zbog ovog tek ces da vidis moci svjetski lopova i njihovih medija
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi