"Novak je uvijek bio tu iza nas, a sada niko od nas nije stao iza njega"

Češka teniserka o muškom kolegi

"Novak je uvijek bio tu iza nas, a sada niko od nas nije stao iza njega"

E. Ganibegović

Novak Đoković deportovan je iz Australije dan prije početka Australian Opena.

Nakon 11 dana drame u Melbourneu, srbijanskom teniseru po drugi put je oduzeta viza i morao je napustiti zemlju.

O cijelom slučaju s najboljim teniserom na svijetu sada se oglasila i češka teniserka Tereza Martinec, koja je kazala kako tužno što niko od igrača nije stao iza Noleta.

"Nisam željela isprva da komentarišem ništa, ali mislim da nije fer to što su uradili Novaku Đokoviću. On je uvijek bio tu i htio da pomogne svojom slobodnom voljom i to ne samo što se tiče tenisa, nego generalno", rekla je Čehinja i dodala:

"Iz mog iskustva, Đoković je uvijek bio tu da stane iza igrača, a sada niko od nas nije stao iza njega u teškoj situaciji. Tužno je za one koji nisu razumjeli. Ne znam šta se desilo poslije, ali Novak je imao dozvolu da dođe i igra. Da nije bilo moguće, nikada ne bi krenuo za Australiju."

Inače, Tereza je ispala u drugom kolu Australian Opena, a eliminisana je od strane Italijane Camile Giorgi rezultatom 2:0 po setovima.

Top Komentari

Cocca87
ma ko ce stati iza njega, jedva docekali da ne igra, nisam njegov fan, ali realno kazem da on igra on bi i osvojio..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti