Đoković sa braćom i prijateljima sada odmara na Korčuli

Najbolji teniser svijeta nedavno napravio spektakl u Visokom

Đoković sa braćom i prijateljima sada odmara na Korčuli

Samir Mlaćo
Nakon spektakla koji je napravio u Visokom, Novak Đoković i dalje uživa na odmoru.

Sada je svratio u Hrvatsku, te uživa na Korčuli.

Sa njima su braća i prijateljski, a dočekao ih je slavni hrvatski teniser Ivo Karlović.

Pažnju mnogima je privukao novi imidž trenerskog asa iz Srbije.

Nakon dugo vremena opet je pustio “bradicu“

Popularni Nole neće nastupiti na US Openu što će biti veliki udarac za njega.

Oglasi

Đoković je nedavno slavio na Wimbledonu i tako stigao do 21. Grand Slam titule, ali priliku za novi naslov na US Openu neće dobiti zbog svog stava o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Srbijanski teniser uporno odbija da se vakciniše, zbog čega je imao velike probleme, pa je propustio i Australian Open početkom godine, a sada je jasno da ga neće biti ni na Grand Slamu u SAD-u.

Iako je prijavljen za turnir na terenima u New Yorku, neće početi takmičenje, pošto je organizator US Opena najavio da će poštovati propise vezane za koronavirus u SAD-u.

Oni od stranaca koji žele ući u zemlju zahtijevaju potpuno cijepljenje i po svemu sudeći Novaku će biti zabranjen ulazak.

"US Open nije uveo obaveznu vakcinaciju za svoje učesnike, ali će poštovati odluku Vlade SAD koja se tiče ulaska u zemlju nevakcinisanih neameričkih državljana", potvrđeno je iz US Opena.

To će biti veliki udarac za Novaka koji je imao priliku da na US Openu stigne Rafaela Nadala po broju osvojenih Grand Slam titula. Đoković bi svakako bio jedan od favorita za osvajanje naslova jer je u prošlosti tri puta bio prvak US Opena - 2011., 2015. i 2018. godine. Prije godinu dana je u finalu izgubio od Rusa Daniila Medvedeva sa 4:6, 4:6, 4:6.

Top Komentari

omer
Kako je najbolji teniser svijeta kada je tek sedmi na trenutnoj atp listi? Trenutno je najbolji teniser u svijetu Danil Medvedev iz Rusije.
2 1
AlphaStrong
č.....
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti