Žestoka svađa Jelene Đoković na komentar o Noletu i vakcinama protiv koronavirusa

Nije se suzdržala

Žestoka svađa Jelene Đoković na komentar o Noletu i vakcinama protiv koronavirusa

Admin Čaušević

Novak Đoković je minulog vikenda stigao do 21. trofeja na Grand Slamovima nakon što je po sedmi put osvojio Wimbledon.

Ako trenutna pravila ostanu na snazi Wimbledon će za Đokovića biti posljednji Grand Slam u sezoni pošto mu neće biti dozvoljen ulazak u SAD.

Kao što je od ranije poznato svi koji nisu vakicinisini protiv koronavirusa ne mogu ući u SAD pa samim tim srbijanski teniser ne bi mogao igrati na US Openu.

Američki teniski novinar Ben Rothenbeg je na Twitteru napisao da ukoliko ne dođe do promjena Đoković neće moći igrati na US Openu te je za Noleta napisao da je antivakser.

"Ukoliko ne dođe do brze promjene američkog zakona o imigraciji, Wimbledon će biti posljednji Đokovićev Grand Slam turnir u godini.

"SAD zahtijeva vakicinisanje za strance za ulazak, a Đoković je čvrsto rekao da je isključio mogućnost cijepljenja, učvrstivši se kao antivakser", napisao je Rothenbeg.

Oglasi

To je razljutilo Jelenu koja je žestoko odgovorila Amerikancu: "Oprostite. Samo želim biti sigurna da ste ga Vi označili kao antivaksera iz bilo kojeg razloga kojeg imate."

"On (Đoković) je samo odgovorio kakav je izbor njegovog tijela", poručila je supruga jednog od najboljih tenisera ikada.

Rothenberg nije ostao dužan te je uzvratio: "Razumijem da je to njegov izbor, ali također kažem da ga je njegova odluka da bude protiv vakcine ograničava mogućnost igranja turnira, nesvjesno ili ne, učinila velikom ikonom pokreta protiv vakcinacije.

"Vidio sam to vrlo jasno tokom Australian Opena."

Oglasi

Ljutito braneći svog supruga, Jelena je odgovorila: "Stvaraš vrlo osuđujući narativ koji odgovara tvojoj agendi.

"On jednostavno bira ono što je najbolje za njegovo tijelo. Ako ne igra zbog tog izbora, to mu je sasvim u redu."

Rothenberg se nastavio boriti za svoj stav, dodavši:

"Vjerujem da je svaki građanin, a posebno javne osobe, bio dužan odgovorno se odnositi prema javno zdravstvenim akcijama i porukama tokom pandemije, a kao neko ko je pratio Novaka kao utjecajnog šampiona kakav jeste, više me puta duboko razočarao."

Ogorčena Jelena zaključila je svađu odgovorivši: "Hvala što dijeliš svoja uvjerenja. Nadam se da te neće osuđivati zbog njih. Ili postati meta za mržnju i maltretiranje. Nikad se ne zna."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi