Novaku Đokoviću nagrada "Kovidiot godine"

"Laskavo priznanje" Britanaca

Novaku Đokoviću nagrada "Kovidiot godine"

E. Škorić

Nisu baš svi naklonjeni Novaku Đokoviću, posebno ne nakon protekle godine u kojoj je najbolji teniser svijeta pravio propuste i organizovao turnire u vrijeme pandemije koronavirusa.

Upravo zbog toga ga je britanski Daily Mail proglasio "Kovidiotom" godine. Spomenuti list tvrdi da je konkurencija bila jaka, ali na kraju su odlučili da Novaku odaju ovo "priznanje".

"Samo je Đoković mogao da zabije loptu u lice linijskom sudiji na US openu, ali to nije bio ni blizu najkontroverzniji trenutak godine. On je pored toga organizovao Adria Tour na Balkanu tokom "lockdowna" zbog korona virusa u junu, što mu je donijelo prvo mjesto na svjetskoj rang listi Kovidiota", navodi britanski list.

Novak je zaista imao čudnu godinu, sudjelovao je u nekoliko incidenata, no na kraju je ipak pokazao i u 2020. godini da je najbolji teniser današnjice i to mu se ne može osporiti.

Top Komentari

Penderinos
Idalje stojim iza toga da je korona prevara ili u najboljem slučaju preuvelicana samo se o tome ne smije javno govoriti i u tome je Novaak pogrijesio
6 3
Random123
Taj “kovidiot” obrnuo milione svojim radom i trudom, dok je genijalcima koji su mu dodjelili nagradu najveci zivotni uspjeh cuvati se od korone, e levati otocki
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi