Evo i izjave ministra: Pozdravljam odluku Saveznog suda Australije

Hawke se oglasio

Evo i izjave ministra: Pozdravljam odluku Saveznog suda Australije

Eldar Ganibegović

Novak Đoković bit će deportovan iz Australije i neće nastupiti na Australian Openu.

Nakon završenog postupka i presude oglasio se i australijski ministar za migracije Alex Hawke i kazao kako pozdravlja ovu odluku Suda.

"Pozdravljam današnju jednoglasnu odluku Saveznog suda Australije kojom su potvrdili moje diskrecijsko pravo da u ime javnog interesa oduzmem vizu gospodinu Novaku Đokoviću", rekao je Hawke, pa zaključio:

"Australska imigracijska politika održala nas je sigurnima tijekom pandemija koronavirusa i pomogla da imamo jednu od najmanjih stopa smrtnosti u svijetu. Također, imamo i jednu od najvećih stopa vakcinisanosti. Ona je ključna za održavanje integriteta Australije i ostat će čvrsta uprkos pandemiji."

Đoković tako neće imati priliku da se bori za deseti trofej na Australian Openu, barem ne ove godine.

Također, očekuje se da dobije zabranu ulaska u ovu državu na tri godine, što bi bio još jedan udarac za najboljeg tenisera na svijetu.

Top Komentari

Chico
Svaka vam cast dobri ljudi Australije. Sad ste se uvjerili s cim mi zivimo u komsiluku. Mogu misliti kako bi nama razvukli pamet da treba uci u nasu drzavu. A vama aferim jos jednom sto ste najgorem narodu na svijetu pokazali da ne mogu protiv zakona i pravila vase drzave i da im mitovi u Australiji ne prolaze.
4 0
Klicko
Na traktor ga i nabij nogom u guzicu.Mrš
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi