Oglasio se Novak Đoković nakon sramotnog čina njegovog oca!

Samo žali što ga nema

Oglasio se Novak Đoković nakon sramotnog čina njegovog oca!

E. Ganibegović

Srđan Đoković, kontroverzni otac Novaka Đokovića, napravio je skandal u Australiji. Poznat po nacionalizmu, ponovo se pokazao u negativnom svjetlu kada je ta pošast u pitanju.

On je, naime, u Melbourneu pozirao s ruskom zastavom na kojoj je bio lik Vladimira Putina, predsjednika Rusije.

Pored njega je bio ruski navijač i YouTuber Simeon Boikov koji je na majici imao slovo Z što je simbol ruskog napada na Ukrajinu.

[twitter]https://twitter.com/lvogruppo/status/1618536178365628416?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1618536178365628416%7Ctwgr%5E17812632f0431f441291ba1a870ddb33dc12d6b0%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fsportsport.ba%2Ftenis%2Fsrdan-dokovic-melbourne-skandal%2F443060[/twitter]

Njegov sin Novak se po deseti put plasirao u finale Australian Opena, pošto je u tri seta savladao Amerikanca Tommyja Pola.

On se nakon svega oglasio, no nije branio svog oca niti ga kritikovao. Samo mu je žao što nije imao njegovu podršku u polufinalu.

Oglasi

"Nije bilo prijatno da ga nema u loži tokom polufinala. Ali nadam se da će biti tu u finalu", rekao je Novak Đoković.

Đoković, koji je devet puta osvojio trofej na ovom takmičenju, u finalu će se suočiti sa Grkom Stefanosom Tsitsipasom, koji je ranije savladao u četiri seta, 7-6 (7/2), 6-4, 6-7 ( 6/8 ), 6-3, Rusa Karena Hacianova.

Vidjet ćemo može li Srbijanac doći i do jubilarne desete titule na australskom Gran Slamu. Jasno je da je favorit.

Također, ostaje da se vidi da li će ga u finalnom ogledu s tribina uživo podržavati i njegov otac o kojem bruji svijet.

"Novak je nacionalista, naravno kao što sam i ja i većina ljudi u našoj zemlji. Mi volimo svoj narod i svoju zemlju. To nije ništa ružno. Ne mrzimo tuđi narod i tuđu zemlju. Nama je naša zemlja sveta", riječi su Srđana Đokovića.

Top Komentari

Kugla
Fahri bi bilo uredu kad bi mu djokovic silovo dijete zato sto je nekakav sportista isto ko sto su radili u ratu oni koje podrzava djokovic i njagov otac
4 2
pjanke.sa
Ako nekome slucajno nije bilo jasno koga Novak podrzava, sada je nakon ove izjave jasno. Zasto nam samo servirsju fasiste i cetnike na ovom portalu, to je nevidjeno. Pod ovolikim pritiskom i non stop clancima o ovom gov netu, pomislice djeca da to tako treba, podrzavati cetnike i agresore. Ma fuj!!!
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti