Novaka Đokovića upitali škakljivo pitanje, ali snalažljivi Srbin uspio je da se izvuće i ne odgovori
Novak Đoković izbjegao da odgovori ko je najbolji - on, Nadal ili Federrer.

Diplomatski odgovor

Novaka Đokovića upitali škakljivo pitanje, ali snalažljivi Srbin uspio je da se izvuće i ne odgovori

Eldar Ganibegović

Novak Đoković je po dosta parametara najbolji teniser svih vremena. Međutim, kada priča o sebi, ne želi to previše da potencira. Draže mu je da ga drugi hvale, nego on sam sebe.

Srpski teniser je u svojoj dugogodišnjoj karijeri uspio da osvoji 24 grend slem turnira i da se zadrži na vrhu ATP liste više od 400 sedmica. Ovo predstavlja apsolutne rekorde u historiji tenisa.

U intervjuu za L'Equipe Novak Đoković je upitan da li sebe smatra najboljim teniserom u historiji ovog sporta i da li je nadmašio Rafaela Nadala i Rogera Federrera.

Međutim, Srbin je izbjegao da da konkretan odgovor i tvrdi da će prepustiti drugima da utvrde ko je najbolji teniser. Štaviše, Đoković je na ovo pitanje ponudio tri moguća odgovora. Diplomatski, nema šta. 

"Prvo: 'Ja sam najbolji.' Ako tako razmišljamo, neki će reći: 'On je bahat! On ne poštuje druge.'

Druga opcija je da kažete: 'Ne mislim da sam najveći', dakle pokazujete skromnost. 

Oglasi

I treći: 'Ja sam ono što jesam, ponosan sam na ono što sam postigao, ali poštujem i druga mišljenja, prepuštajući raspravu o tome ko je najbolji u rukama drugih. Treća opcija je i moj konačni odgovor", rekao je Đoković, prenosi L'Equipe.

Carlos Alcaraz najavio paklenu 2024. godinu za Novaka Đokovića

Carlos Alcaraz pobijedio je Novaka Đokovića u egzibicionom meču koji se odigrao u Saudijskoj Arabiji. Bilo je 2:1 za Španca, po setovima 4:6, 6:4 i 6:4.

Jasno je tako dao do znanja Novaku Đokoviću da će mu biti velika konkurencija i prijetnja na turnirima u 2024. godini koja je pred nama.

Osim toga, Alcaraz sigurno ima potencijal da postane najbolji ikad, no od mnogo faktora zavisi da li će to na kraju i postati.

Top Komentari

AlphaStrong
Smrad čet.ički
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi