Đoković povrijeđen dobio Fritza u pet setova, pa zaurlao na kraju: "Tako je, bre!"

Neustrašivi Novak

Đoković povrijeđen dobio Fritza u pet setova, pa zaurlao na kraju: "Tako je, bre!"

Edmir Škorić

Prvi teniser svijeta, Novak Đoković, savladao je nakon velike borbe Taylora Firtza u 3. kolu Australian Opena.

Đoković je sjajno otvorio meč i bio je bolji u prva dva seta. Doduše, prvi je osvojio tek nakon taj brejka, no Amerikancu je tom taj-brejku dozvolio samo jedan poen.

U drugom setu je bilo 6:4, zahvaljujući Novakovom brejku na startu seta. Izgledalo je kako će Srbin bez problema da prođe dalje, no onda su uslijedili problemi.

Žalio se Đoković na bolove u stomaku, nekoliko puta mu se ukazivala pomoć i bilo je evidentno da je pao u igri i da nije fizički spreman. Koristi to Fritz pa dobija naredna dva seta, prvo sa 6:3, pa sa 6:4.

Ipak, Đoković uspijeva da se mentalno vrati u setu odluke i da dođe do brejka u 6. gemu, pa je na kraju slavio pobjedu.

Njegov naredni rival bit će Miloš Raonić.

Australian Open, 3. kolo:
N. Đoković - T. Fritz 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2

Top Komentari

ragge
Mentalno najjači sportista na svijetu
6 9
Brazuka
Kralj
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi