Amerikanac namučio Đokovića, ali nedovoljno: Novak prošao dalje!
Foto - EPA

Prvi teniser svijeta u trećem kolu

Amerikanac namučio Đokovića, ali nedovoljno: Novak prošao dalje!

Midhat Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uz dosta muke se plasirao u 3. kolo Australian Opena.

Đoković je nakon nešto više od tri i po sata igre pobijedio američkog tenisera Francesa Tiafoea, a Novak je slavio sa 3:1, po setovima 6:3, 6:7, 7:6 i 6:3

Novak je dobro ušao u meč. Napravio je break odmah na otvaranju meča, Tiafoe ga je uspio vratiti, ali ponovo je Đoković najbolji kada je najpotrebnije i prvi set je dobio sa 6:3.

Drugi set donio je veliku borbu. Nijedan teniser nije prepustio protivniku gem na svoj servis, pa se pobjednik odlučio u tie-breaku. Tamo se bolje snašao Amerikanac, dobio je set sa 7:6 i izjednačio rezultat na setovima na 1:1.

Đoković dobro otvara i treći set. Ponovo je napravio brzi break, ali je protivniku dopustio da odmah uzvrati i da vrati neizvjesnot u set. Odbranio je Tiafoe i dvije set lopte u 10. gemu, pa se ponovo otišlo u tie-break.

Ovog puta Đoković nije dopustio američkom teniseru nikakvu šansu. Lagano je riješio tie-break u svoju korist i dobio je treći set sa 7:6.

Jedan break bio je dovoljan u četvrtom setu da Đoković završi priču u ovom meču. Napravio ga je u sedmom gemu, te je zatim lagano završio posao. Osvojio je novi break u devetom gemu (6:3) i slavio je pobjedu sa 3-1 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi