Zašto je toliko čekao: Federer je tek sada postao 'prijatelj' Đokoviću

Nije prošlo nezapaženo

Zašto je toliko čekao: Federer je tek sada postao 'prijatelj' Đokoviću

S. Mlaćo
Legendarni Švicarac Roger Federer odigrao je nedavno svoj posljednji meč u profesionalnoj karijeri.

Federer je u paru s velikim rivalom Rafaelom Nadalom poražen na Laver Cupu u Londonu od američkog para Jack Sock - Frances Tiafoe s 2:1 (4:6, 7:6, 11:9) i tako je okončao veliku karijeru.

Čuveni Švicarac je prošle sedmice objavio kako će mu nastup na Laver Cupu biti posljednji meč karijere i očekivano su na ovom meču viđenje velike emocije svih prisutnih.

Zahvalio se svima s kojima je surađivao, no zanimljivo da su on i Novak Đoković 'prijatelji' na Instagramu postali tek nakon završetka karijere.

Federrer je konačno zapratio Đokovića, što su odmah i zabilježili njihovi pratioci.

[twitter]https://twitter.com/danoleforever/status/1574814258348662788?cxt=HHwWiIC9ga3O7torAAAA[/twitter]

Oglasi

Jasno je da ovom dvojcu Instagram nije prioritet u karijeri, te da su veliki rivali na mečevima, te veliki prijatelji u životu.

"Dobiti mogućnost da se oprostim u timu sa Rafom, Novakom, Stefanosom, Casperom, Andyjem... Za mene je to radost, to je ono što želim osjećati. Moja karijera nije trebala biti ovakva, igrao sam da se zabavim s prijateljima i završio sam ovdje, bilo je to savršeno putovanje, ponovio bih to. Hvala svima na podršci, to mi puno znači", rekao je Federer prilikom oproštaja.

Kada je završio oproštajni meč nedavno Đoković se od Federera opraštao sa širokim osmjehom na licu punim poštovanja što je bio njegov način da iskaže koliko cijeni maestra iz Bazela.

Federer i Đoković su se još jednom pozdravili kada je srbijanski teniser ponovo pokazao emocije, baš kao i drugi teniseri poput Andyja Murreja, Mattera Berrattinija i ostalih. Tada mu je Nole i šapnuo nešto na uho.

[twitter]https://twitter.com/danoleforever/status/1573618135617372161?cxt=HHwWgoCwmezWztYrAAAA[/twitter]

Švicarac i Srbijanac su odigrali međusobno 50 duela. Uspješniji je Đoković koji ima 27 pobjeda. Posljednji okršaj je viđen u polufinalu Australian Opena 2020 koji je pripao Noletu.

Roger Federer je u velikoj karijeri koja je počela davne 1998. godine osvojio 20 Grand Slam titula te ogroman broj drugih velikih i malih turnira širom svijeta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti