Federer se penzionisao, a sada je i Đoković govorio o kraju karijere

Pomalo očekivano

Federer se penzionisao, a sada je i Đoković govorio o kraju karijere

Esmer Oštraković

Prije nekoliko dana od aktivnog igranja tenisa oprostio se jedan od najvećih tenisera ikada, a to je naravno Roger Federer.

Obzirom da ima 35 godina i da se nalazi u poznim igračkim godinama, jasno je da ćemo u narednim godinama vidjeti i oproštaj Novaka Đokovića.

Pitanje je koliko još može da igra na najvišem nivou, ali Novak je rekao da ne razmišlja o prestanku, te da želi da je prisutan na sceni.

"U ovoj fazi karijere neću da idem sa turnira na turnir. Hoću da se fokusiram na najbitnije turnire. Moram očuvati svoje tijelo i imati dugu karijeru", rekao je Đoković, te je nastavio:

"Ne razmišljam hoću li igrati godinu ili deset godina. Tijelo me sluša i ne vidim kraj svoje karijere ubrzo. Nastavit ću dok god se osjećam dobro. Mogu se takmičiti s mlađima i nema potrebe da prestajem", završio je Đoković.

Na zvaničnim turnirima se Đoković nije takmičio od jula kada je osvojio pehar na Wimbledonu.

Prvi svoj Grand slam Đoković je osvojio još 2008. godine i to na Australian Openu, a nakon toga desila se historiju.

Osvojio je čak dvadeset najvećih pehara poslije toga, te se na vječnoj listi tenisera nalazi na drugom mjestu.

Prvi je španac Rafael Nadal, kojeg će Đoković pokušati skinuti sa tog prvog mjesta, a da li će uspjeti to je veliko pitanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi