Novak Đoković u polufinalu Roland Garrosa, slijedi finale prije finala

Kačanov uzeo set i to je sve

Novak Đoković u polufinalu Roland Garrosa, slijedi finale prije finala

E. Škorić

U prvom duelu četvrtfinala Roland Garrosa u muškoj konkurenciji Novak Đoković je pobijedio Karena Kačanova sa 4:6, 7:6, 6:2, 6:4.

Srbijanski teniser u Parizu traži 23. pehar na najvećim teniskim turnirima i ukupno treći na Roland Garrosu. Danas se susreo s čovjekom protiv kojeg ima sjajan skor (9-1). Zapravo, devetu pobjedu u 10. međusobnom duelu ostvario je danas.

U petom gemu prvog seta Rus pravi brejk, na kraju uzima set sa 6:4, ali to nije poremetilo ritam u igri Đokovića, koji se dosta teško, ali uspješno vratio već u narednom setu.

Bez ijednog brejka protekao je set broj 2, da bi potom Novak bio brutalan u tie-breaku i sa nulom došao do izjednačenja.

Na startu trećeg seta Novak koristi treću brejk-loptu i oduzima rivalu prednost servisa, potom lako dolazi do 2:0. U sedmom gemu Đoković pravi novi brejk i vodi sa 5:2, da bi odservirao s nulom za 6:2 i za potpuni preokret.

Četvrti set ispostaviće se i kao set odluke. Đoković je Kačanova slomio u trećem gemu relativno lako napravivši brejk.

Oglasi

Kačanov je potpuno pao, a u gemu broj 7 Đoković je bio blizu da novim brejkom riješi sve dileme oko pobjednika, iako se Rus uspijeva vratiti i malo produžiti meč. U narednom gemu Đoković neočekivano ne koristi gem servis, pa Kačanov dolazi do 4:4.

Ipak, odmah u narednom gemu Novak vraća rivalu istom mjerom i dolazi do 5:4, nakon čega je sigurno odservirao za novu pobjedu.

U drugom današnjem četvrtfinalu Carlos Alcaraz će se susresti sa Stefanosom Tsitsipasom, a upravo će špansko-grčki okršaj donijeti protivnika Đokoviću u polufinalu i to će bez sumnje biti "finale prije finala".

U preostalim mečevima četvrtfinala u muškoj konkurenciji sutra se sastaju Alexandar Zverev i Tomas Martin Etcheverry, te Holger Rune i Casper Ruud. Ti mečevi na programu su sutra.

Polufinala su kod dama izborili Sabaljenka i Muchova, koje su danas pobijedile Svitolinu, odnosno Pavljučenkovu.

Preostale dvije učesnice polufinala saznat ćemo sutra nakon što se završe dueli Haddad Maia - Jabeur, odnosno Swiatek - Gauff.

Top Komentari

Skender
koga zanima ortodoksni sljedbenik ideologije cetnistva i njihovog vode kojeg jos i velica.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi