Novak Đoković se mučio, svađao s publikom i na kraju pobijedio neugodnog Španca!
Nije lako srpski teniser stigao do plasmana među 16 najboljih na Roland Garrosu iako je meč dobio u tri seta (Foto: EPA)

Srpski teniser u osmini finala Roland Garrosa

Novak Đoković se mučio, svađao s publikom i na kraju pobijedio neugodnog Španca!

M. Šljivak

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Roland Garrosa nakon što je danas u tri seta savladao neugodnog Španca Alejandra Davidovicha Fokinu. Bilo je 3:0 za Novaka, po setovima 7:6, 7:6 i 6:2.

Novak Đoković je uz dosta muke uspio savladati Španca Alejandra Davidovicha Fokinu. Španac je propuštao prilike u ovom meču, a Đoković je to iskusno koristio i došao je do trijumfa i plasmana u osminu finala Roland Garrosa.

Španac je prvi napao servis u ovom meču. Đoković se spasio u trećem gemu, ali je u peptom popustio i Davidovich-Fokina dolazi do vodstva u gemovima od 3:2. Nije mu sreća dugo trajala, pa je dopustio srpskom teniseru da mu odmah u narednom gemu uzvrati i stvari su se vratile na početak.

Imao je 34. igrač svijeta veliku šansu da dobije prvi set. Uzeo je break u 11. gemu i servirao je za osvajanje prvog seta, no nije uspio. Đoković je ponovo vratio servis i ušlo se u tie-break gdje je Srbin bolji (7-4) i osvaja prvi set sa 7:6.

Dosta uzbuđenja viđeno je i u drugom setu. Ponovo Španac otvara sjajno set, dolazi do breaka i zatim staje te gubi dva gema na svoj servis.

Oglasi

Žestoko se igralo i u ostatku drugog seta. Ponovo se otišlo u tie-break gdje ponovo nije moglo bez uzbuđenja i preokreta. Na kraju je Novak ponovo uspješniji (7-5), pa je i drugi set dobio sa 7:6.

Tu je bio i definitivan kraj španskom teniseru čija se igra potpuno raspala u trećem setu, a Đoković je potpuno koristio sve šanse koje su mu se pružile.

Otvorio je Đoković set s 3:0 u gemovima, imao je šansu i da uzme četvrti gem, no ovog puta se Španac izvukao i uspio je uzeti gem.

Međutim, nije više imao šanse za neki spektakularan povratak u meč. Đoković je mirno završio treći set, dobio ga je sa 6:2 i otišao je u osminu finala Roland Garrosa.

Oglasi

Ponovo je srpski teniser imao i sukob s publikom u ovom meču. Desilo se to nakon okončanja drugog seta kada je uzeo medicinski time out nakon čega su počele salve zvižduka na koje je Đoković odgovorio na svoj način.

Novaka u borbi za četvrtfinale čeka pobjednik meča između Peruanca Juana Pabla Varillasa i Poljaka Huberta Hurkacza.

Roland Garros 1/16 finala:

Đoković - Davidovich Fokina 3:0 (7:6, 7:6, 6:2)

Top Komentari

Ish
Midhate, znamo da navijaš za Rogera, ali ovo je previše čak i za tebe. Kakav jad od novinarstva.
1 0
user1665931807
Papak
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije