Srbijanci protestvuju na ulicama Melbournea i igraju kolo: Zatvoreni Đoković ih pozdravlja

Borba se nastavlja

Srbijanci protestvuju na ulicama Melbournea i igraju kolo: Zatvoreni Đoković ih pozdravlja

Admin Čaušević

Vlasti Australije su odlučili da deportuju Novaka Đokovića pošto njegova viza za uzalak u zemlju nije bila po propisima.

Đoković je po dolasku u Melbourne odmah završio u pritvoru pošto njegova viza nije sadržavala i medicinsko izuzeće koje su mu odobrili organizatori turnira.

Cijeli dan je trajalo vijećanje australskih vlasti šta uraditi, a na kraju je odlučeno da se Đoković deportuje iz zemlje te neće igrati na Australian Openu.

Srbijanski teniser je nakon toga smješten u hotel čekajući deportaciju. Prije toga će imati i saslšanje na Federalnom sudu u Melbournu.

Sva dešavanja izabrali su reakciju srbijanskog stanovništva u Melborunu koji su stigli pred hotel da daju podršku popularnom Noletu.

Obučeni u prepoznatljiva obilježja Srbije neki su zaigrali kolo, neki su molili, dok su neki prirepmili i transparente.

Đoković je to sve posmatrao iz hotelske sobe te je mahao svojim sunarodnjacima koji hljeb za život zarađuju daleko od rodne grude.

Inače, razlog zašto će Đoković i drugi dan ostati u Melborunu i završiti na salušanju je taj što je uložio žalbu na odluku da mu se uskrati viza.

Top Komentari

Malmi_Suomi
A šta drugo znaju nego igrati kolo? Ovo za sve sa balkana važi. Možeš živjeti na Marsu ali selo iz " pojedinih " nikada izići neće. Možeš biti na Meaza stadionu svake hefte ali selo iz tebe nikad izići neće. Jbga neki ljačkise DNK se nosi , čini mi se rođenjem-:)). Ništa lično protiv Noleta ali bolan ideš u goste i poštuj pravila kuće, ne dolaze oni na tvoje yebo te vakcina da te yebala. PRAVDA ZA NOLETA !!!
9 2
histereza
A opleti neko ovu sisaru uz kolo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti