Novak Đoković mora napustiti Australiju!

Neće igrati na Australian Openu

Novak Đoković mora napustiti Australiju! · Udarna vijest

Edmir Škorić

Najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću ukinuta je viza i on neće nastupati na Australian Openu.

Ovu informaciju objavili su večeras novinari iz Melbournea, koji tvrde da će prvim avionom Đoković krenuti nazad prema Srbiji.

Odluka je donesena nakon što su prijavljene zabrinutosti oko dokaza koji potvrđuju njegovo izuzeće od vakcinisanja, kao i potencijalno pogrešne prijave za vizu.

Nejasno je hoće li Đoković napustiti Australiju u četvrtak ili će ostati u zemlji jer njegovi advokati pokušavaju poništiti odluku. U međuvremenu može biti smješten u državni smještaj ili karantinu u viktorijanskom hotelu.

Podsjetimo da je Novak danas oko 13:30 stigao u Melbourne, no zadržan je na aerodromu jer mu lokalne vlasti nisu htjele odobriti ulazak u zemlju.

Đoković je u izoliranoj sobi proveo sate čekajući konačnu odluku, a čini se da je na kraju onakva kakvu nije priželjkivao, ni on sam sa svojim timom, ni bilo ko se raduje Australian Openu.

Turnir počinje 17. januara, a Đoković je devetostruki šampion i trebao je da brani titulu. Postoji još mali tračak nade da se stvari mogu preokrenuti, ali prema trenutnom stanju - Novaka nećemo gledati na prvom Grand Slamu u 2022. godini.

Top Komentari

Thierry.Henry
Jbg..pravila su pravila..za sviju isto..nemam nista licno protiv njega Ali sta Si ti bolji od nekog obicnog,nisi nista brate.. ljudi od krvi i.mesa..nema izuzetaka
23 6
Emin_Podzic
Tako i treba kad nece vakcinu
11 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi