"Veseli se srpski rode" izazvala skandal, a Srbi donijeli odluku koja će danas napraviti haos!

Pišu mediji u susjednoj zemlji

"Veseli se srpski rode" izazvala skandal, a Srbi donijeli odluku koja će danas napraviti haos!

Endin Čaušević

Davis Cup reprezentacija Srbije danas igra polufinale protiv Italije, te se nestrpljivo čeka s kojom pjesmom će igrači naše susjedne zemlje izaći na teren nakon skandala koji je nastao zbog meča protiv Velike Britanje.

Diglo se dosta prašine u javnosti jer su igrači Srbije predvođeni Novakom Đokovićem na teren pred okršaj protiv Australije izašli uz pjesmu "Veseli se srpski rode".

U pomenutoj pjesmi se jasno poziva na aneksiju Crne Gore i Kosova zbog čega su odmah reagovali iz tih zemalja sa žestokim osudama na račun Davis Cup reprezentacije Srbije.

Nakon brojnih kritika reagovao je i Davis Cup koji je izbrisao sporni video sa zvanične stranice, no navijači iz Srbije počeli su potom masovno da objavljuju taj video na društvenim mrežama.

Ekipa Srbije igra danas polufinale Davis Cupa protiv Italije u Malagi i svi nestrpljivo čekaju da vide s kojom pjesmom će Đoković i društvo izaći na teren pred početak ovog susreta koji je planiran za 12 sati.

Oglasi

Međutim, mediji u Srbiji pišu da je već sada jasno koja pjesma će zasvirati u dvorani dok teniseri budu izlazili na teren što bi ponovo moglo da izazove skandal.

Naime, navodi se da će s razglasa ponovo da se čuje "Veseli se srpski rode" jer, kako pišu medii u Srbiji, u Davis Cup reprezentaciji te zemlje nisu dobili nikakvu odluku da je ta pjesma zabranjena.

Očito je da igrači Srbije ne žele da mijenjaju pjesmu jer Davis Cup organizacija i pored svih kritika istu navodno nije zabranila.

Sada se nestpljivo čeka da teniseri Srbije izađu na teren kako bi se vidjelo da li su sve te brojne kritike urodile plodom ili ne.

Meč Srbije i Italije počinje u 12 sati, a igrači dva tima bi se na terenu trebali pojaviti desetak minuta prije.

Top Komentari

Hanibal
Ne pisite vise o ovim divljacima i fasistima na celu sa Dokovicem, ljubiteljem lika D. Mihailovica. i drugih cetnickih voda. Jad i bijeda koja nikada nece izaci (figurativno) is srpskih koznih opanaka. Gusle i Filip Visnjic su jos njihovi najpopularniji muzicari.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi