Žestoke reakcije s Kosova i iz Crne Gore zbog pjesme kojom su srpski teniseri ušli na teren

'Veseli se srpski rode' odjekivalo u Malagi

Žestoke reakcije s Kosova i iz Crne Gore zbog pjesme kojom su srpski teniseri ušli na teren

Midhat Šljivak

Davis Cup reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale ovog takmičenja nakon pobjede nad Velikom Britanijom. Ipak, način na koji su srpski teniseri ušli na teren protiv Britanaca donio je brojna negodovanja na Kosovu i Crnoj Gori.

Srbija je protiv Velike Britanije uspjela slaviti pobjedu u četvrtfinalnom duelu Davis Cupa, no ni na ovom nastupu tenisera nije moglo bez skandala.

Na Kosovu i u Crnoj Gori šokirani su zbog pjesme kojom je Novak Đoković poveo ekipu na teren. S razglasa u Malagi se čulo 'Veseli se srpski rode'...

Ova pjesma u svom tekstu jasno poziva na aneksiju Kosova i Crne Gore. Izazvalo je to brojne reakcije u ovim državama koje smatraju da je ovo veliki propust i skandal Davis Cupa.

Oglasi

Interesantno je svakako da su dio reprezentacije Srbije i momci koji nisu etnički Srbi. To su Laslo Đere i Hamad Međedović.

Davis Cup je nakon ovog dobio brojne pritužbe i vidjet ćemo hoće li reprezentacija Srbije i dalje biti predstavljana s ovom pjesmom.

Novak Đoković se ponovo posvađao s publikom

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ponovo se žestoko posvađao s publikom. Nije ostao miran na povike s tribina.

Đoković je nakon meča objasnio šta se događalo i tvrdi da su se britanski navijači maksimalno trudili da ga iznerviraju.

"Čitav meč su to radili. To je nepoštovanje, ali moram biti na to spreman. Navijači nekad pređu granicu i u trenutku reagujete. Mogu da rade šta hoće. Namjerno su svirali bubnjeve da ne mogu pričati i da me iznerviraju. Zato smo popričali na kraju", poručio je Novak Đoković.

Podsjetimo, Novak je tokom govora na terenu poručio navijačima da 'idu spavati' nakon što im je pobijedio predstavnika u Davis Cupu.

Također, tokom meča je konstantno učestvovao u svađi s njima. Nije to previše utjecalo na njega i slavio je pobjedu od 2-0 protiv Camerona Norrieja.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Uvjek ovi traktoristi provociraju, u Haagu su placke kad tamo dobiju jednosoban stan bez balkona!
4 0
HamzaVojvoda
Tako je braco veseli se Srpski rode ove bosnje se nemaju za sta veselit
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi