Izjava koja otkriva na čiju stranu je stao Đoković u napadu Rusije na Ukrajinu

A Federer i Nadal?

Izjava koja otkriva na čiju stranu je stao Đoković u napadu Rusije na Ukrajinu

Admin Čaušević

Invazija Rusije na Ukrajinu traje već sedam dana te uprkos pregovorima nema naznaka da će se ratna dejstva ubrzo prestati. 

Od početka invazije putem društvenih mreža ili izjava oglasili su se mnogi sportisti kako bi zatražili da se krvoproliće zaustavi.

Neki od najpoznatijih ukrajinskih sportista su se već mobilizovali i zaputili na prve linije fronta kako bi branili svoju zemlju. Među njima je i teniser Sergiy Stakhovsky.

U razgovoru za La Stampu Ukrajinac je govorio i o reakciji trojice najboljih tenisera svih vremena: Novaka Đokovića, Rogera Federara i Rafaela Nadala.

Stakhovsky je kazao da mu je samo Đoković poslao poruku podrške, dok su Federer i Nadal odlučili da ostanu neutralni.

Oglasi

"Đoković mi je poslao poruku podrške, čak smo malo i razgovarali. Pokušao sam da kontaktiram Federar i Nadala, žao mi je što su preferirali tišinu. Razumijem ih, nije to njihov rat. Imamo podršku velikih ličnosti, nadam se da će potrajati", kazao je Stakhovsky.

Prema izvještajima UN-a do sada je u Ukrajini ubijeno više od 200 civila, a vjeruje se da je ta brojka znatno veća. Do sada je zemlju napustilo više od pola miliona ljudi.

I dok je Đoković pružio podršku, navijači Crvene Zvezde šokirali su sve.

Naime, u jeku ruske agresije na Ukrajinu, dok cijeli svijet stoji uz napadnutu zemlju, navijači Crvene Zvezde, popularne Delije, pjevali su u slavu Rusije i Srbije  na meču protiv Voždovca.

Podsjetimo, na meču protiv Partizana u prethodnom kolu Delije su napravile koreografiju groblja s bojama ukrajinske zastave, ali nije jasno da li se odnosilo upravo na Ukrajinu ili se radilo o sceni iz kultnog jugoslovenskog filma "Maratonci trče počasni krug".

To je komentarisao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Histeriju protiv naše zemlje možete vidjeti i na primjeru jučerašnje utakmice na Marakani. Neko prikaže Panteliju i Maratonce, a oni vam pričaju o Ukrajini i ne znam čemu… Tako je bilo i o izmišljenom avionu koji ide po košarkaša Petruševa, to je bilo u lažnoj vijesti u našim medijima, kako ne podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine", rekao je Vučić.

Top Komentari

Benz
Sad su jasno potvrdili da je groblje bilo za Ukrajinu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi