Rastanak poslije više od 15 godina: Novak Đoković ostao bez trenera

Vajda više nije član tima

Rastanak poslije više od 15 godina: Novak Đoković ostao bez trenera

Eldar Ganibegović

Novak Đoković prekinuo je saradnju s Marjanom Vajdom, svojim dugogodišnjim trenerom.

Kako prenosi Sportklub, dvojac se dogovorio o raskidu saradnje poslije završetka ATP turnira u Torinu prošle godine.

Ovaj 57-godišnji Slovak više od petnaest godina bio je dio Đokovićevog života, pošto su počeli da rade zajedno još 2006. godine i otad su bili skupa, uz jednu pauzu koja je trejala od aprila 2017. do aprila 2018. godine.

Vajda nije bio u Đokovićevom timu od početka sezone, no snažno je stao uz srbijanskog tenisera u jedanaestodnevnoj drami koja se odvijala u Melbourneu početkom godine uoči Australian Opena.

Podsjetimo, od 2019. godine član Đokovićevog tima je Goran Ivanišević i još otada Vajda je na manje turnira bio s Noletom kako bi više vremena provodio s porodicom.

Ostatak tima ostaje nepromijenjen – trener Goran Ivanišević, fizioterapeuti Miljan Amanović i Ulises Badio, te kondicioni trener Marko Paniki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi