Đoković nagovijestio čime će se baviti po odlasku u penziju

Nakon osvajanja Mastersa u Parizu

Đoković nagovijestio čime će se baviti po odlasku u penziju

A. Čaušević

Novak Đoković se u Parizu koliko-toliko revanširao Daniilu Medvedevu za bolni poraz u finalu US Opena.

Đoković je pobijedio ruskog tenisera sa 2:1 u setovima te tako stigao do 37. Masters titule u karijeri.

Iako je još uvijek ne razmišlja o odlasku u penziju već sada je nagovijestio da će se u budućnosti baviti trenerskim poslom.

"Da, vidim sebe kao trenera. Volim stvarno ovaj sport. Ne volim ga samo onda kada pobeđujem, volim ga kada sam sa svojom djecom na terenu, kada ga gledam na televiziji ili uživo, i kada pokušavam da prenesem svoje iskustvo i znanje novim generacijama u Teniskom centru Novak kojem sam jako posvećen", rekao je srbijansk as

"Trudim se da sve što sam uradio i naučio prenesem na nove generacije. Znanje može da bude kletva, ako ga ne upotrebljavaš. Mislim, jeste upotrebljivo za mene, ali šta ću s tim poslije, da ga nosim u grob i da kažem 'bio sam najbolji', a da niko poslije mene nema te informacije iz mog života, filozofije, metodologije rada, pristupa. Nekako sam i ranije sam krenuo u sve to, dok sam još aktivan teniser", kazao je Đoković.

Đoković nakon osvajanja turnira u Parizu i neće imati previše vremena za odmor jer ga uskoro očekuje i nastup na završnom Mastersu sezone.

Top Komentari

King_Kenny
...cime?...reklamiranjem rakije "Cica Draza"?
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi