Đoković prvo doživio blamažu, probudio se i pokazao zašto je najbolji!

US Open, osmina finala

Đoković prvo doživio blamažu, probudio se i pokazao zašto je najbolji!

A. Čaušević

Novak Đoković je još uvijek u igri da osvoji sve četiri Grand Slama u istoj godini.

Đoković je uspio izboriti plasman u četvrtfinale US Opena nekon što je sa 3:1 u setovima (1:6; 6:3; 6:2; 6:2) uspio pobijediti Jensona Brooksbyja.

Srbijanski teniser je meč počeo loše. Prvi set je izgubio sa 1:6. Pretprio je čak dva breaka protiv igrača koji je nedavno ušao među 100 na ATP listi.

Međutim, u nastavku meča je uslijedilo buđenje pa je broj 1 stigao do pobjede. Drugi set je počeo breakom, ali se nezgodni Amerikanac vratio, međutim u šestom gameu popularni Nole ponovo oduzima servis odlazi na 4:2 te drugi set mirno privodi kraju sa 6:3.

Đoković je u drugom setu okrenuo meč na svoju stranu pa je tako i furizono otvorio treći set. Dva breaka i dva servis-gamea su ga odveli na 4:0 pa sa 6:2 dolazi do vodstva u setovima.

I u četvrtom setu Srbin pravi break, do kraja oduzima još jedan servis protivniku te uz sigurnu igru na svoj servis dolazi do 6:2 i konačne pobjede.

Đokovića u finalu čeka duel s Italijanom Matteom Berrattinijem kojeg je ne tako davno pobjedio u finalu Wimbledona sa 3:1 u setovima.

Top Komentari

Alen23
Mašina cojek
0 0
celikze
igrace u finalu hahaha od osminefinala slobodan do finala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi