Noć senzacija na US Openu: Tinejdžer poslao Tsitsipasa kući, kraj i za Osaku
FOTO: EPA

Četvrti Grand slam sezone

Noć senzacija na US Openu: Tinejdžer poslao Tsitsipasa kući, kraj i za Osaku

Haris Zilić
Teme:

Vidjeli smo dva velika iznenađenja u trećem kolu četvrtog Grand slama sezone US Opena u mečevima odigranim sinoć.

Od turnira se oprostio treći nositelj Stefanos Tsitsipas, a bolji od njega u nevjerovatnom duelu bio je španski tinejdžer 18-godinjši Carlos Alcaraz.

Teniser iz Španije slavio je sa 3:2 nakon više od četiri sata epskog tenisa.

Prvi set pripao je Alcarazu sa 6:3, ali Tsitsipas uzvraća u drugom setu sa 4:6. U trećem setu velika borba, drama i te-break, a sa 7:2 u tie breaku i ukupnih 7:6 slavio je Alcaraz.

Tsitsipas se naljutio u četvrtom setu koji je dobio sa 0:6 i tada se činilo da je meč okrenuo na svoju stranu, ali tinejdžer iz Španije se nije predavao i peti set je dobio u tie breaku sa 7:5, za 7:6 i konačnih 3:2 i veliku senzaciju.

Senzacija je viđena i u ženskoj konkurenciji, a od turnira se oprostila treća teniserka svijeta Naomi Osaka. Od Osake bolja je bila Kanađanka Leylah fernandez sa 2:1. Rezultat po setovima glasio je 5:7, 7:6 i 6:4 za kanadsku teniserku koja je tako odigrala meč karijere, a trenutno je 73. teniserka svijeta.

Top Komentari

fudo.98
Za Alcaraza ste barem još mogli napisati ili neke poene ubaciti, mali je genije!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti