Đoković odbija da kaže da li se vakcinisao

Australian Open pod znakom pitanja

Đoković odbija da kaže da li se vakcinisao

A. Čaušević

Novak Đoković još uvijek nije otkrio da li se vakcinisao ili ne. 

Organizatori Australian Opena su ranije najavili da svaki teniser koji želi učestvovati na turniru mora biti vakcinisan, pa tako i Đoković.

Najbolji teniser svijeta je za medije u Srbiji kazao da prati situacija te da još uvijek čeka na donođenje konačne odluke.

"Pratim situaciju oko Australije i koliko sam razumio konačna odluka Vlade Australije i Tenis Australije biće za dvije sedmice, znači to je prva ili druga sedmica novembra. Ne vjerujem da će se nešto mnogo mijenjati uslovi u odnosu na ono što već znamo. Kao što je to bio slučaj i ove godine, biće dosta nekih restrikcija", rekao je Đoković.

Srbijanski as je odbio da kaže da li se vakcinisao ili ne te da još uvijek sa sigurnošću ne može tvrditi da li će naustupiti na prvom Grand Slamu sezone.

"Zauzimam stav koji zauzimam i uvijek sam isto razmišljao. Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar i po našem zakonu ko god te pita, ti na neki način možeš i da ga teretiš za to što te je pitao. To je neumjereno pitanje. Previše ljudi danas dopuštaju sebi takvu slobodu da pitaju stvari i da osuđuju čovjeka. Šta god ti da odgovoriš: 'Jesam, nisam, možda, ne znam, razmišljam!' oni će to da zloupotrebe", kazao je popularni Nole.

Đoković je dodao da će do kraja sezone definitivno nastupiti na Mastersu u Parizu, zatim završnom Mastersu i u Davis kupu.

Top Komentari

roki-rokic
Naravno da jeste jer su ih ucjenili kao i svugje sto ucjenjuju.On je izabrao milione umjesto zdravlja.
0 1
user1613424508
Umjesto zdravlja pa valhda se vakcinise zbog zdravlja,boze sacuvaj ovih strucnjaka svi pametniji od doktora
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi