Niko nije iznad zakona: "Svi moraju biti vakcinisani, nema izuzetaka"

Problemi za Novaka Đokovića

Niko nije iznad zakona: "Svi moraju biti vakcinisani, nema izuzetaka"

E. Ganibegović

Prvi Grand Slam sezone u 2022. godini mogli bi propustiti neki igrači.

Razlog je naravno vakcina, a prvi u redu je Novak Đoković, koji navodno odbija da se vakciniše na virus COVID-19.

Craig Tiley, direktor Australian Opena, još jednom je istakao da neće biti izuzetaka te da će svi igrači i navijači morati biti vakcinisani.

"Postoji još nekoliko pitanja koja moramo da riješimo, ali u ovom trenutku sve ide po planu. Krajem decembra će nam stići igrači. Svaki učesnik će morati u avion da uđe s negativnim testom, a bit će testiran i po dolasku u Melbourn. Tu će biti i protokoli, kako bi svi bili bezbijedni", rekao je Tiley i dodao:

"Kada je premijer najavio da svi koji dolaze u Viktoriju moraju da budu vakcinisani, to se odnosilo i na navijače i na igrače. Broj vakcinisanih tenisera je tada bio oko 50 posto, dok je sada blizu 90 posto. Svi znaju da moraju da prime vakcine sedam dana prije dolaska u Australiju".

Turnir počinje 17. januara, a vidjet ćemo hoće li ova pravila za neke značiti i neigranje na prvom Grand Slamu u sezoni.

Top Komentari

AlphaStrong
Ma glumi điković, vakconisao se on.
0 0
zajid08
Kratko i jasno....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi