Novak Đoković dobio sjajne vijesti iz Velike Britanije

Može na Wimbledon

Novak Đoković dobio sjajne vijesti iz Velike Britanije

Eldar Ganibegović

Za Novaka Đokovića 2022. godina počela je užasno.

Poslije 11 dana drame u Melbourneu, dan pred početak Australian Opena Đoković je deportovan iz države i nema priliku boriti se za desetu titulu na ovom turniru.

Sada za Đokovića napokon stižu sjajne vijesti i to iz Velike Britanije. Naime, svjetski broj jedan trebao bi moći nastupiti na Wimbledonu, trećem Grand slamu u sezoni koji se održava od 27. juna do 10. jula.

Prema novim mjerama protiv virusa COVID-19 koje u ovoj državi na snagu stupaju 11. februara, u državu će moći da uđu i nevakcinisane osobe.

"Oni koji dolaze ovamo, morat će da urade test prije ulaska u Englesku i dva dana nakon što uđu u zemlju. Svi putnici će morati da popune i neophodne formulare", saopštio je državni sekretar za saobraćaj.

Naravno, uvijek postoji mogućnost za pooštravanje mjera u zavisnosti od toga kako se epidemija bude razvijala, no prema mjerama koje će važiti od 11. februara, Đoković će se naći na Wimbledonu.

Đoković igra i na Roland Garrosu?

Francuska je izmijenila pravila vezana za vakcinaciju i društvene aktivnosti, što znači da će Novak imati pravo da nastupa na Ronand Garrosu bez obzira što nije vakcinisan.

On je nedavno istakao da nije vakcinisan i da je krajem prošle godine preležao koronavirus, a prema novim pravilima u Francuskoj ljudi koji su preležali virus u prethodnih šest mjeseci moći će da neometano putuju Francuskom.

Turnir u Francuskoj igra se od 22. maja do 5. juna, a Đoković će pokušati da osvoji rekordnu 21. Grand Slam titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti