Novak Đoković o vakcinaciji: Nadam se da neće biti obavezno za tenisere
Foto - EPA

Prvi teniser svijeta

Novak Đoković o vakcinaciji: Nadam se da neće biti obavezno za tenisere

M. Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je kako se nada kako vakcine protiv koronavirusa neće biti obavezne za tenisere.

Đoković je u razgovoru za Reuters tokom ATP turnira u Beogradu dobio pitanja o vakcinaciji protiv koronavirusa i imao je veoma zanimljiv odgovor.

On je istakao da se nada kako će teniseri imati pravo izbora o vakcinisanju i nije želio otkriti da li će primiti vakcinu.

"Mislim da neće doći do obavezne vakcinacije. Nadam se da neće jer sam uvijek vjerovao u slobodu izbora", rekao je Đoković i potom je nastavio:

"Zadržat ću za sebe odluku o tome hoću li se vakcinisati ili ne. To je intimna odluka i ne želim ulaziti u ovu igru za i protiv vakcina. Ne želim da me etiketiraju kao nekoga koje protiv ili za vakcine. Neću odgovoriti na to pitanje i nadam se da ćete to poštovati", rekao je Đoković za Reuters.

Treba svakako istaći da su čelnici ATP i WTA organizacije preporučili teniserima i teniserkama da se vakcinišu ako su u mogućnosti, ali za sada to nije obavezujuće.

Novak je prošle godine bio na žestokom udaru svjetskih medija zbog organizovanja Adria turnira u Zadru tokom pandemije koronavirusa.

I sam Novak je testiran pozitivno na virus. To je dodatno naljutilo njegove kritičare i bit će interesantno vidjeti kako će svjetski mediji reagovati na ovu izjavu.

Sjajni srbijanski teniser je ima jako zanimljive životne stavove. Zbog njih su kritike ogromne i on nije baš omiljen u svijetu tenisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije