Novak Đoković bi mogao odustati od Roland Garrosa: "Ne znam hoću li se pojaviti na meču"
Prvi reket svijeta ne zna hoće li igrati s Ruudom (Foto: EPA)

Ima problem s povredom

Novak Đoković bi mogao odustati od Roland Garrosa: "Ne znam hoću li se pojaviti na meču"

Midhat Šljivak

Novak Đoković je nakon četiri i po sata borbe uspio savladati 27. igrača svijeta Francisca Cerundola i osigurati plasman u četvrtfinale Roland Garrosa. Međutim, neizvjesno je hoće li se Srbin pojaviti na terenu u narednom meču.

Novak Đoković je uz dosta muke savladao Argentinca Francisca Cerundola. Nakon četiri i po sata borbe slavio je s 3:2 u setovima, iako je sve mirisalo na poraz i ispadanje s turnira.

Naredni rival svjetskom broju jedan trebao bi biti Norvežanin Casper Ruud. Ipak, pitanje je hoće li se Nole pojaviti na terenu jer ima problema s koljenom.

U drugom setu meča protiv Cerundola Nole se okliznuo, potom mu se ukazivala ljekarska pomoć i nekako je uspio izvući pobjedu protiv današnjeg rivala. Sada će

"Imam problema s koljenom već nekoliko sedmica, ali to nije bilo ništa naročito. Danas sam se okliznuo u drugom setu i osjetio sam bol. Uzeo sam tablete za bolove i počeli su raditi krajem četvrtog seta", istakao je Novak i zatim je otkrio kako nije siguran da će igrati u četvrtfinalu.

"Ne znam hoću li igrati u četvrtfinalu. Vidjet ćemo šta će biti", poručio je srbijanski teniser.

Oglasi

Za današnji trijumf zahvalio je publici. Tvrdi da su ga navijači nosili u teškim trenucima.

"Navijači su mi dali dosta energije. Vjerovatno sam bio tri ili četiri poena od poraza. Čestitam Franciscu na odličnom meču. Zaslužuje aplauze. Hvala navijačima na podršci", rekao je Novak.

Treba svakako napomenuti da je ovo Đokoviću bila 370. pobjeda na Grand Slam turnirima i po tome je neprikosnoveni broj jedan.

Nole bi nakon Roland Garrosa mogao prepustiti vrh ATP liste italijanskom teniseru Janniku Sinneru. 22-godišnjak je jako blizu preuzimanja trona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi