Đoković: "Da vas podsjetim da se od 1992. do 1996. godine srbijanski sportisti nisu mogli takmičiti"

Srbijanski teniser starta Wimbledon

Đoković: "Da vas podsjetim da se od 1992. do 1996. godine srbijanski sportisti nisu mogli takmičiti"

A. Čaušević

Novak Đoković u ponedjeljak počinje odbranut titule na Wimbledonu.

Uoči najprestižnijeg turnira na svijetu Đoković je govorio o zabrani nastupa bjeloruskim i ruskim teniserima uslijed agresije Rusije na Ukrajinu.

"Ne slažem se u potpunosti da se zabrani Rusima i Bjelorusima da igraju. Ne vidim kako su oni mogli pomoći da se sve to desi. Mislim da je to nepravedno."

"Da se meni desi, a da nisam doprinio konfliktu, smatrao bih to nepravednim. Želio bih da podsjetim da se između 1992. i 1996, godine srbijanski sportisti nisu mogli takmičiti na međunarondom nivu. Znam kako se osjećaju", kazao je jedan od najboljih tenisera svijeta.

"Trenutno ne mogu nastupiti na US Openu, ali to mi je motiviacija da ovdje budem dobar. Moram čekati i vidjet ćemo kako će se stvari završiti. Ne mogu puno toga učiniti..."

Đoković će u prvom kolu Wimbledona za rivala imati tenisera iz Južne Koreje, Kwon Soon-Wooa.

Top Komentari

Adnan@Kara
Dole, Nole.....vjerujem da imas saosjecanje prema svojim ahbabima. Razumijem ako to zaista mislis iz sportskih razloga. Aliiii niiikada nisam procitao da si osudio agresiju rusije, a da nepominjem agresiju srbije, i srpske zlocine.
20 2
emial766
A bas mi vas je bilo zao sto se takmicit niste mogli. Da sam Djole na tvom mjestu nebi tu mracnu mrlju vasu pominjo puno.
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti