Neočekivani problemi za Novaka Đokovića već na startu Wimbledona

Nije bilo lako

Neočekivani problemi za Novaka Đokovića već na startu Wimbledona

E. Škorić

Posljednje tri godine Novak Đoković je suvereno vladao londonskom travom, a vidjet ćemo da li će se serija nastaviti i ove sezone.

U prvom kolu Novak je za rivala dobio 81. tenisera svijeta, Soonwoo Kwona, ali je potpuno neočekivano Južnokorejac pravio probleme najboljem na svijetu. Uspio je da osvoji i set, no zaista je bio jako dobar rival iako je bio apsolutni autsajder prije samog meča.

Kwon je Novaku najavio veliku borbu već na startu, oduzeo mu je prednost servisa već u trećem gemu, ali je u šestom gemu Đoković uspio da uzvrati brejk i da izjednači na 3:3, povede 4:3, a onda da novim brejkom dođe do 5:3 i odservira za prednost u setovima.

Kwon u četvrtom gemu drugog seta stiže do brejka, što je bilo dovoljno za 6:3 u njegovu korist i povratak na početak. Treći nam set donosi također jedan brejk, Novakov u osmom gemu, kada je pri vodstvu 5:3 isuviše lako došao do seta za 2:1.

U setu broj 4., ispostaviće se i odlučujućem, Đoković je poveo s 4:2 uz brejk, pa je izgledalo da je sve gotovo, ali kada je u 9. gemu servirao za 6:3 i za pobjedu, uslijedio je neočekivani brejk Južnokorejca, koji je smanjio na 5:4 i tako malo duže Đokovića zadržao na terenu. No, već u narednom gemu Đoković rješava pitanje pobjednika.

Novak inače ima veliki motiv da dođe do 21. velikog trofeja i tako smanji zaostatak za Rafaelom Nadalom koji je trenutno na 22 naslova.

Wimbledon, 1. kolo:
Đoković (1) - Kwon (81) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4

Top Komentari

brutal_bandal
Kako god Nole je G.O.A.T.T.P
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti