Novaku Đokoviću je u prvom kolu Wimbledona veći problem predstavljala kiša nego protivnik

Nole rutinski u drugo kolo

Novaku Đokoviću je u prvom kolu Wimbledona veći problem predstavljala kiša nego protivnik

Eldar Ganibegović

Novak Đoković rutinski se plasirao u drugo kolo Wimbledona, a utisak je da mu je kiša koja je uzrokovala prekid meča u jednom momentu bila teži izazov nego današnji protivnik.

U prvom kolu Wimbledona Novak Đoković je s rutinskih 3:0 savladao Argentinca Cachina, 68. igrača svijeta.

Zapravo je Argentinac dobro i počeo jer je u trećem gemu oduzeo servis Noletu, no već ga u sljedećem gubi.

Drugi reket svijeta je do drugog brejka stigao u osmom gemu, te u devetom iskoristio drugu set loptu, dobio set sa 6:3 i poveo 1:0.

Uslijedio je prekid na ovom i na ostalim mečevima zbog kiše koja je padala, no odnos snaga se u nastavku nije promijenio.

Drugi set je Đoković dobio identičnim rezultatom, 6:3, no mnogo lakše, jer je napravio po brejk u prvom i posljednjem gemu, te iskoristio prvu set loptu.

Oglasi

Cachin je najveći otpor pružio u posljednjem, trećem setu. Brejk nije napravio niko, otišlo se u tie-break koji Đoković rješava u svoju korist i dolazi do trijumfa.

Drugo kolo Đokoviću će donijeti meč protiv Australca Thompsona koji je s 3:2 bio bolji od Nakashime iz Sjedinjenih Američkih Država.

Srbija ima još nekoliko predstavnika na Wimbledonu, a to su Lajović, Đere, Kecmanović i Međedović koji tek treba da odigraju svoje mečeve u prvom kolu.

Wimbledon, 1. kolo:

N. Đoković (2. ATP) - N. Cachin (68. ATP) 3:0 (6:3, 6:3, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi