Novak krio gdje će ljetovati nakon osvojene titule, no sada je svima jasno da ide u "raj na zemlji"

Imaće malo vremena za odmor

Novak krio gdje će ljetovati nakon osvojene titule, no sada je svima jasno da ide u "raj na zemlji"

Edmir Škorić

Novak Đoković je nedavno osvojio rekordni 23. Grand Slam naslov u karijeri, ali najbolji svih vremena će samo kratko na odmor sa porodicom.

Srbijanski teniser je u nedjelju u finalu Roland Garrosa pobijedio Caspera Ruuda i došao do 23. titule, treće u Parizu. Time je postao najveći svih vremena i lider na vječnoj listi, ostavivši iza sebe Rafaela Nadala koji ima 22 GS titule.

Novak je nagovijestio da ide na odmor čim završi turnir u Parizu, ali nije želio da oda lokaciju. No, ubrzo je uslikan sa suprugom Jelenom na aerodromu Sao Miguela, najvećeg otoka Azorskog otočja i poznatog portugalskog ljetovališta.

Đoković je posljednji put nastupio u Portugalu na Estoril Openu 2007., gdje je postao prvak, pobijedivši tada u finalu Francuza Richarda Gasqueta.

Oni će sada dobiti malo vremena za sebe, ali punjenje baterija za Đokovića neće potrajati, budući da će ubrzo započeti pripreme za Wimbledon koji se igra od 3. do 16. jula.

Oglasi

Novak će loviti osmi naslov na Wimbledonu kako bi prestigao velikog Rogera Federera, a uz to nastavio nizati Grand Slam titule.

Mnogi sada Novaka opravdano nazivaju najvećim teniserom svih vremena, a kada ga je nedavno bivša teniserka i analitičarka Eurosporta Barbara Schett upitala da li može da ga zove GOAT, Nole je dao interesantan odgovor.

"Možeš da me zoveš Novak, volim svoje ime", poručio je Đoković što je izazvalo dosta smijeha.

"Možda je slučajnost da sam baš ovdje uzeo 23. Grand Slam jer je ovaj turnir za mene uvijek bio najteži. Zato sam toliko emotivan, zato mi toliko znači. Mnogo se toga dešavalo na terenu i van njega. Počastvovan sam što sam na ovom posebnom terenu", rekao je Đoković nakon što je osvojio treću Roland Garros titulu.

Nakon Wimbledona, krajem augusta slijedi US Open gdje bi Đoković trebao da zaigra nakon dvije godine. Osvojio je prva dva Grand Slama u sezoni, želi i preostala dva kako bi ponovo ispisao tenisku historiju.

Srbijanski teniser vratio se na vrh ATP liste, ponovo se zamijenivši sa mladim Špancem Carlosom Alcarazom, kojeg je pobijedio u polufinalu turnira u Parizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti