Novak Đoković počistio rivala na startu Wimbledona

Uvjerljiv trijumf

Novak Đoković počistio rivala na startu Wimbledona

Edmir Škorić

U svom prvom meču na ovogodišnjem Wimbledonu, Novak Đoković uvjerljivo je savladao Vita Koprivu.

Teniser iz Češke nije imao puno šansi protiv Novaka Đokovića. I sam je 123. igrač svijeta znao šta ga čeka, ali je naravno želio ostaviti što bolji utisak.

Iako nije osvojio nijedan set, mora se priznati da je bio koliko - toliko dostojan sparing partner jednom od najboljih u historiji. Novak je meč dobio sa 6:1, 6:2, 6:2.

Kopriva, koji je u glavni žrijeb stigao preko kvalifikacija, dobija svoj prvi servis gem i to uvjerljivo, a onda je shvatio ko stoji s druge strane mreže - Nole je kod rezultata 1:1 osvojio pet uzastopnih gemova i s lakoćom riješio prvi set.

Imao je drugi teniser svijeta dvije prilike za brejk na početku drugog seta, ali se Kopriva odbranio. No, već u trećem gemu brejk Đokovića, koji je poveo s 3:1. U sedmom gemu dolazi do novog brejka, poveo je sa 5:2 i lagano došao do 6:2.

Prva četiri gema Čeh uspijeva u trećem setu ostati konkurentan, onda slijede četiri uzastopna gema Novaka uz dva brejka i isuviše lagan plasman u 2. kolo.

Đoković ne bi trebato imati problema u 2. kolu jer će igrati protiv kvalifikanta ili Brtianca Feranleya ili Španca Moro Canasa, koji je u finalu kvalifikacija dobio Damira Džumnura, nakon što mu je predao meč bh. teniser.

Ranije danas uloge favorita iskoristili su i Munar, Popyrin, Hurkacz, De Minaur, Musetti, Darderi i Nishioka, dok je najbolji meč odigran između Korde i Mpetshi Perricarda. Francuz je nakon pet setova slavio s 3:2 i prošao dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti