Najviše u historiji tenisa: Pogledajte koliko je novca zaradio Đoković u dosadašnjoj karijeri

Jučer postao bogatiji za 1.4 miliona eura

Najviše u historiji tenisa: Pogledajte koliko je novca zaradio Đoković u dosadašnjoj karijeri

E. Čaušević

Srbijanski tenise Novak Đoković jučer je osvojio Roland Garros nakon što je u finalu pobijedio Steganosa Tsitsipasa.

Đoković i Tsitsipas odigrali su fantastičan meč u Parizu i pokazali su svi draž tenisa. Grčki teniser je nakon prva dva seta vodio sa 2:0 i činilo se da bi mogao doći do prve Grand Slam titule, ali se to nije desilo.

Srbijanski teniser je nakon toga zaigrao fantastično i uspio je da dođe do preokreta i pobjede od 3:2. Za Novaka je ovo bila već 19. Grand Slam titula u karijeri i ima samo jednu manje od Rogera Federera i Rafaela Nadala.

Debata oko toga ko je najbolji teniser svih vremena od njih trojice traje već godinama, ali činjenica je da bi Đoković uskoro mogao nadmašiti Federera i Nadala u osvojenim Grand Slam titulama.

Također, srbijanski teniser je ubjedljivo prvi što se tiče zarade u dosadašnjoj karijeri, te je daleko najbogatiji teniser u historiji ovog sporta

Naime, Đoković je u dosadašnjoj karijeri zaradio nevjerovatnih 123.688.000 dolara, a samo osvajanjem titule na Roland Garrosu inkasirao je 1.4 miliona eura.

Oglasi

Iza njega što se tiče zarade nalazi se Roger Federer koji je zaradio 107.512.000 eura, a nakon toga slijedi Nadal koji je u dosadašnjoj karijeri uspio da inkasira 103.165.000 eura.

U svijetu ženskog tenisa zarade su znatno manje, a Serena Williams je daleko ispred svojim protivnica. Ovaj 39-godišnja Amerikanka zaradila je 78.000.300 eura u svojoj bogatoj karijeri.

Nakon što je Đoković osvojio Roland Garros u centru pažnje našla se i Bosna i Hercegovina, odnosno piramide u Visokom koje je ovaj teniser posjetio prije odlaska u Pariz.

O tome je pričao i legendarni njemački teniser Boris Becker koji je spomenu visočke piramide u jučerašnjem programu na Eurosportu.

"Novak crpi energiju iz posebnog 'svetog brda'. Đoković je već nekoliko puta posjetio Visoko u Bosni i Hercegovini gdje se nalazi to 'sveto brdo'. Nema sumnje da mu energija pomaže, za koju on kaže da tamo postoji", rekao je Becker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi