Novak dobio samo 10 eura više od Simone za osvajanje Rima, da li je to organizator stvarno želio?

Slučajnost ili...

Novak dobio samo 10 eura više od Simone za osvajanje Rima, da li je to organizator stvarno želio?

E. Škorić

Nakon što je završen Masters turnir u Rimu, pojavila se činjenica o kojoj svi govore.

Muškim polufinalistima je na turniru u Rimu pripalo po100.000 eura, a ženskim 80.000 eura. Poraženi finalista i finalistkinja zaradili su po 150.000 eura, dok je šampionima pripala gotovo ista svota novca, ali i ne baš.

Đoković je za osvajanje turnira dobio 205.200 eura, a Rumunka Simona Halep 205.190 eura, dakle samo deset eura manje.

Američki novinar Ben Rothenberg je uvidio ovu nesaglasnost, pa je optužio organizatore kako su namjerno smanjili nagradu za prvo mjesto kod žena "kako bi muškarce ostavili na vrhu, ma koliko malo".

Teško je očekivati da će se organizator oglasiti povodom ovakvih optužbi, pa ostaje samo da nagađamo da li je zaista to bio slučaj ili je jednostavno sve bila slučajnost.

Top Komentari

samobezstresa
Da uzimam ovakve pare iskreno bi me neka stvar boljela za 10 eura... Oni uzimaju lopatom a sirotinja se prepire oko toga,standardno...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi