Novak Đoković bez problema do trećeg kola Roland Garrosa

Savladao Laaksonena

Novak Đoković bez problema do trećeg kola Roland Garrosa

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković bez problema se plasirao u treće kolo Roland Garrosa.

Đoković je danas u drugom kolu ovog Grand Slam turnira igrao protiv švicarskog tenisera Henrija Laaksonena kojeg je uspio bez većih problema savladati sa 3:0 u setovima.

Prvi teniser svijeta riješio je prvi set za svega 24 minute, te je protivniku dozvolio samo jedan gem (6:1). Laaksonen je bio nešto bolji u drugom setu, ali nije uspio da poravna na 1:1.

Drugi set pripao je Đokoviću sa 6:4 nakon 40 minuta igre. Srbijanski teniser nastavio je u istom tempu i treći set i nakon pola sata riješio sve dileme, te sa 6:3 završio posao u ovom meču.

Đoković će u trećem kolu Roland Garrosa igrati protiv Carusa koji je danas sa 3:0 pobijedio Simona.

Roland Garros, 2. kolo:

Đoković - Laaksonen 3:0 (6:1, 6:4, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi