"Novak Đoković je daleko najkompletniji teniser u historiji"

Prema mišljenju Argentinca

"Novak Đoković je daleko najkompletniji teniser u historiji"

S. Grebović

Bivši argentinski teniser David Nalbandian dotakao se Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rogera Federera pred početak Roland Garrosa, drugog Grand slama sezone.

Bivši treći reket svijeta se povukao prije šest godina, ali i dalje pomno prati najuzbudljivija dešavanja u 'bijelom sportu'.

Posebne riječi hvale je imao za srbijanskog tenisera Novaka Đokovića.

"Kompletan je teniser. Osim što sjajno servira kreće se na nevjerovatan način. Kada mu ide dobro nema padova u igri, nema slabe tačke, ne znaš kako da igraš protiv njega. Pomjeraš ga, ali je on uvijek korak ispred. Nema slabosti u igri sa osnovne linije, on je najkompletniji igrač u historiji", rekao je Nalbandian.

Dotakao se i Nadala, prisjećajući se svog duela sa Špancem u Madridu i Parizu 2007. kada je postao prvi igrač u historiji koji je osvojio ova dva Mastersa jedan za drugim, pobjedivši na oba turnira Rafu, te i Federera i Đokovića.

"Nadal je drugačiji igrač kada igra duge poene, a drugi kad igra kratke. Imao je dosta problema u Madridu i tu sam ja preuzimao inicijativu. U finalu Pariza sam osećao da mogu sve sa loptom. Igrači sa sjajnim dvoručnim bekhendom mogu da se nose sa njegovim forhendom, mogu da pariraju njegovoj igri."

Što se tiče Federera, Nalbandian je pokušao da objasni kako to da je legendarni Švicarac toliko godina dominantan.

"Mislim da je Roger mnogo evoluirao, posebno kada je dostigao konstantnost svog bekhenda. Ključna promjena se dogodila 2003. godine, primjetio sam u Houstonu da mu se promenio bekhend. Poslije je izgubio samo dva meča u godini, nevjerovatan je", zaključio je Argentinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi