Novak Đoković nakon decenije napušta 'odabrano društvo'
Foto: EPA

Srbijanski teniser ispada iz Top 10

Novak Đoković nakon decenije napušta 'odabrano društvo'

U ponedjeljak će biti objavljena nova ATP rang lista, a ona će biti zaista posebna, tačnije prva takva u posljednjih 10 godina. Naime, Novak Đoković poslije decenije ispada iz Top 10.

Juan-Martin Del Potro je danas savladao Hassea u osmini fianala Mastersa u Parizu, a ova pobjeda je bila dovoljna Argentincu za povrataku među 10 najboljih tenisera svijeta.

Del Potro će tako sa 17. mjesta u ponedjeljak doći do prvih 10, što znači da će iz "odabranog društva" izbaciti Novaka Đokovića.

Nekadašnji broj jedan, Novak Đoković, je zadnji nastup upisao na Wimbledonu, u četvrtfinalu protiv Berdicha. Đoković je tada zadobio nezgodnu povredu lakta, zbog koje će propustiti preostali dio sezone.

Upravo zbog toga je propustio i veliki broj turnira i prilika za osvajanje bodova, pa je ispadanje iz Top 10 bio logičan slijed događaja.

Inače, Đoković se od marta 2007. godine konstantno nalazio među deset najboljih tenisera svijeta, pa će nova ATP rang lista bez njegovog imena među prvih 10 izgledati zaista neobično.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi