McEnroe: Đokovićev problem je mentalne prirode
Foto: EPA

Bivši američki teniser dao svoje mišljenje

McEnroe: Đokovićev problem je mentalne prirode

S. Bošković

Bivši američki teniser John McEnroe dao je svoj komentar na krizu u kojoj se nalaze dva ponajbolja tenisera današnjice, Andy Murray i Novak Đoković. 

U razgovoru za španske medije McEnroe je izjavio da smatra su problemi najboljeg srbijanskog tenisera u historiji najviše mentalne prirode, dok misli da je kod Murraya problem u fizičke prirode.

"Svi ljudi su drugačiji, a ja nisam dovoljno blizak s njima da bih znao šta se tačno dešava. Ipak, smatram da je Đokovićev problem mentalne prirode, dok je onaj Murreyev fizičke", rekao je McEnroe, pa dodao: 

"Đoković je nakon što je osvojio Roland Garros kompletirao sva četiri Grand Slama i nije više imao motivaciju. Drugačije ne znam objasniti zašto je promijenio cijeli tim ljudi. Pobjedničku formulu ne treba mijenjati bez razloga i ovo što je Novak uradio je nevjerovatno". 

Murray i Novak Đoković trenutačno ne igraju zbog povreda, a britanski teniser je trenutačno treći na ATP listi, dok se Đoković nalazi na šestom mjestu iste. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi