Novak Đoković odbio ponudu Velike Britanije da nastupa pod njihovom zastavom
(Foto: EPA)

Ponuda je bila ogromna, ali...

Novak Đoković odbio ponudu Velike Britanije da nastupa pod njihovom zastavom

M. Šljivak

Otac Novaka Đokovića, Srđan, otkrio je zaista zanimljive stvari o svom sinu gostujući na jednoj srbijanskoj televiziji.

Stariji Đoković je otkrio kako je Novak imao ponudu Velike Britanije da dobije njihovo državljanstvo i da zajedno sa Andyjem Murrayom predvodi Davis Cup reprezentaciju.

"Razgovarali smo sa Britancima. Njihova ideja je bila da upare Novaka i Murrayja i da dugo vladaju tenisom. Nudili su državljanstvo, ali Novak je Srbin. Nisam odmah odgovorio Britancima, već sam rekao da ćemo razgovarati sa djecom i da ćemo im se javiti", ističe Đoković.

Ponuda je na stolu bila kada je Novak imao 19 godina, ali je na kraju ipak sam odlučio šta želi.

"Došao sam kući i ispričao im sve to. Rekao sam im da će imati šansu da tamo žive i da imaju najbolje uslove na svijetu. Znate kakav je bio njihov odgovor? Nikakav. Pa, ne postoji ta sila da se promijeni situacija. Mi smo Srbi i ostali smo Srbi do kraja", rekao je Srđan Đoković.

Sve što je Đoković napravio u narednim godina me je historija. Postao je jedan od najboljih ikad, a Britanci su ostali kratkih rukava.

Top Komentari

AlphaStrong
Jadna Velika Britanija, na niske je grane spala.
0 0
realno_govoreci
Vi ste bre nebeski narod
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi