Premoreni Đoković predao parove: Srbija bez medalje u tenisu
Foto - EPA

Ništa od meča

Premoreni Đoković predao parove: Srbija bez medalje u tenisu

M. Šljivak

Novak Đoković završio je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prvi teniser svijeta ostao je danas bez bronzane medalje u duelu protiv Pabla Carrena Buste (6:4, 6:7, 6:3), a meč u parovima sa Ninom Stojanović neće ni igrati.

Umorni Novak više nije mogao. Odlučeno je da se meč protiv australijske kombinacije Ashleigh Barty i John Peers ne igra i Australci su stigli do bronze.

Đoković je na Olimpijske igre u Tokio stigao kao veliki favorit za zlatnu medelju u singlu, ali je na kraju ostao bez medalje.

Prvo ga je u jučerašnjem polufinalu savladao Alex Zverev i Đoković je potpuno psihički slomljen ušao u današnji meč protiv Carrena-Buste.

Na kraju je ostao bez medalje i sasvim sigurno je najveće razočarenje srbijanske reprezentacije u Tokiju.

Novak je bio veoma nervozan u današnjem meču. Lomio je i bacao rekete i na kraju nije nikakvo čudo što kući ide bez medalje.

Veliko je to razočarenje i za Srbiju koja je od Đokovića očekivala laganu šetnju do zlata u Tokiju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti