Čudo u Japanu: Zverev ostavio Đokovića bez zlata i ukrao mu snove o Zlatnom Grand Slamu

Nijemac zaplakao na kraju

Čudo u Japanu: Zverev ostavio Đokovića bez zlata i ukrao mu snove o Zlatnom Grand Slamu

E. Škorić

Novak Đoković nije uspio izboriti finale Olimpijskih igara, pa mu ostaje borba za bronzanu medalju.

Đoković je bio glavni favorit za zlato u Tokiju i činilo se da bi mogao bez problema da ga osvoji, no "zapeo" je u polufinalu.

Dobio je prvi set danas protiv Alexandera Zvereva sa 6:1, ali je u drugom setu Nijemac bio bolji sa 6:3.

Novak je u petom gemu napravio brejk za 3:2 i izgledalo je da je sve gotovo, no onda Zverev pravi čak dva brejka, osvaja četiri gema u nizu i dolazi do izjednačenja u setovima.

Set odluke očajno je počeo za Đokovića. Zverev stiže do brejka na startu, ali onda u drugom gemu na servis Nijemca, čak četiri brejk lopte za Novaka. Međutim, Novak ne koristi nijednu, pa Zverev odlazi na 2:0.

U idućem gemu neočekivano novi brejk za 3:0 i već je bilo jasno da će prvi teniser svijeta morati da se zadovolji samo borbom za broncu. Zverev je u trećem setu slavio sa uvjerljivih 6:1.

Zverev će se za finale boriti sa ruskim teniserom Karenom Kačanovom, dok će Novak za utješnu medalju igrati protiv Španca Pabla Carreno-Buste.

Također, Novak je ostao bez šansi da stigne do Zlatnog Slama, odnosno da osvoji u sezoni sva četiri Grand Slama i da uz to osvoji i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

U teniskoj povijesti to je uspjelo samo Njemici Steffi Graf koja je 1988. osvojila sva četiri Grand Slam naslova i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Seoulu.

Olimpijske igre, polufinale:
Đoković - Zverev 6:1, 3:6, 1:6

Top Komentari

user1599499530
Sam sebe pitam zasto mi je nesto drago sto nije uzeo zlato a nesto mi jos vise drago sto nije ostvario taj rekord... neznam zasto al mi drago jbg :)))) izgldda da ga ne volim a da i neznam to. ;)))))))
19 13
Eduard
Zao mi je zbog Noleta, ali nije zbog njegovih "fanova". Za sviju je vec bio u finalu, osvojio zlato, samo se ceka kraj pa da dodje u Beograd da slave. Prvo skoci pa reci hop, karma je *****.
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi