Đokovićev otac objavio poruke koje je razmijenio s Novakom pred Olimpijske igre

Savjetovao mu da ne ide u Tokio

Đokovićev otac objavio poruke koje je razmijenio s Novakom pred Olimpijske igre

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković nije se proslavio na Olimpijskim igrama.

Đoković je bio prvi favorit za osvajanje zlatne medalje u Tokiju, ali je zastavljen u polufinalu gdje ga je pobijedio Aleksandar Zverev što je bilo veliko iznenađenje.

Prvi reket svijeta je bio vidno isfrustiran zbog poraza, te ni na ovim Olimpijskim igrama nije uspio da dođe do zlata i kompletira Zlatni Grand Slam.

Đoković je igrao i u kombinaciji parova sa Ninom Stojanović, ali u borbi za bronzanu medalju srbijanski teniser je odlučio da preda meč zbog navodne povrede.

Novak je imao nekoliko ljutitih reakcija tokom ova dva meča, a u jednom trenutku je čak bacio reket na tribinu.

Zbog toga se Đoković našao na velikom udaru sportske javnosti, te su mnogi poručili da je još jednom pokazao da baš ne zna da se nosi s porazom kao veliki sportista.

Oglasi

Mnogima nije bilo jasno zbog čega je Đoković uopšte odlučio da igra na Olimpijadi pored svih epidemioloških pravila i zgusnutog rasporeda jer ga ubrzo očekuje US Open.

Zbog toga se oglasio i njegov otac Srđan Đoković koji je otkrio da je savjetovao svom sinu da ne ide na OI i čak je pokazao poruke koje je razmijenio tada s Novakom.

"Noks, ja ga zovem Noks, ako ti znači moje mišljenje, mislim da ni slučajno ne bi trebao ići u Tokio. Prije svega dug je put, druga zona, nema gledatelja, opet izolacija, i bez gledatelja to nije to, to nije olimpijada. Voli te tata", napisao je Srđan svom sinu, ali ga on nije poslušao.

"Naravno da mi znači tvoje mišljenje, tata. Htio sam uzeti ova tri-četiri dana da osjetim kako mi je tijelo i tako dalje. Ja se uvijek brzo oporavim i to nije veliki problem. Patriotizam je jak u mom srcu i mojoj glavi, tata, znaš me. Kada je Srbija u pitanju tu kidam i ne okrećem se", odgovorio je Novak.

Nakon što je pročitao ove poruke Srđan je kratko poručio: "Ljudi, poslije ove prepiske s njim ostao sam zatečen".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti