Preokret Đokovića za polufinale US Opena
Foto - EPA

Ponovo je izgubio prvi set

Preokret Đokovića za polufinale US Opena

M. Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale US Opena.

Novak je u četvrtfinalu nakon preokreta savladao Italijana Mattea Berrettinija sa 3:1, po setovima 5:7, 6:2, 6:2 i 6:3.

Đoković ima velikih problema na otvaranju svojih mečeva. U četiri od pet mečeva na US Openu izgubio je prvi set, a tako je bilo i protiv Berrettinija koji je nakon gotovo sat i po osvojio prvi set sa 7:5.

Međutim, nakon toga slijedi potpuna dominacija prvog reketa svijeta. Preostala tri seta je lagano riješio u svoju korist, prepustio je protivniku ukupno sedam gemova i na kraju je uvjerljivo slavio.

Polufinale Đokoviću donosi duel sa njemačkim teniserom Alexom Zverevom koji igra zaista odličan tenis, ali će Novak biti veliki favorit za plasman u finale.

U drugom polufinalu igrat će Kanađanin Felix Auger-Aliassime i Rus Daniil Medvedev.

US Open, četvrtfinale:

Đoković - Berrettini 3:1 (5:7, 6:2, 6:2, 6:3)

Top Komentari

Malmi_Suomi
Jel ovo Noletu na desnom rukavu piše UČK??? - : )
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi