Khabib objavio fotografiju s Đokovićem uz dvije riječi, počeo je konflikt: "Ti musliman? Znaš li..."

Dagestanac se našao na udaru kritika

Khabib objavio fotografiju s Đokovićem uz dvije riječi, počeo je konflikt: "Ti musliman? Znaš li..."

A. Čaušević

Khabib Nurmagomedov je u penziju otišao kao najbolji MMA borac ikada, a sa istom reputacijom kao teniser, naravno u zavisnosti od ukusa, će u penziju otići i Novak Đoković. Njih dvojica su se družiti proteklih dana, ali zajednička fotogafija je izazvala lavinu komentara na računa Dagestanca. 

Timovi Đokovića i borci koje obućava Khabib su se fotografisali u jednoj teretani, te je čuveni MMA borac odlučio da objavi fotogafije na Instagramu.

"Sa GOAT-om (najbolji svih vremena)", glasio je opis kojeg je postavio Khabib na fotogafiju sa nasmijanim srbijanskim teniserom.

Nakon objave odmah su uslijedile kritike na račun ruskog borca, posebno od Kosavara i to zbog ranijih istupa Đokovića.

Kao što je poznato Đoković je u nekoliko navrata isticao srpske patriotske pjesme koje bude nemire kod nekih naroda iz regiona prije svih Bošnjaka, Hrvata i Kosovara i to zbog dešavanja iz 90-ih godina kada je Srbija izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu te Kosovo.

Oglasi

"Brate Khabib šta to radiš? On podržava Srbiju koja je masakrirala muslimane na Kosovu", samo je jedan u nizu komentara.

"Fotografišeš i nazivaš nekog najboljim svih vemena ko podrža gonica nad muslimanima na Kosovu i zoveš se muslimanom?", još je jedan od komentara.

Kako to obično biva počeli su se javljati i fanovi iz Srbije, a pojedini su Khabiba nazvali bratom Srbinom.

Khabib je jedan od najboljih sportista ikad, isto se može reći i za Đokovića. Evidentno je da se njih dvojica jako cijene i sigurno je to jedan od razloga za nastajanje ove fotografije.

Podsjećanja radi, 35-godišnji Eagle je bio aktivan od 2008. do 2020. godine i svoju MMA karijeru je završio bez poraza i to s omjerom 29:0.

Sa druge strane, u godini kada je Khabib postajao aktivan Đoković je osvojio svoj prvi Grand Slam (Australian Open). Do sada je stigao do 24 trofeja na najprestižnijim turnirima, s obzirom da ne razmišlja o penziji neće biti iznenađenje ukoliko ih osvoji još u narednim godinama.

Top Komentari

Nemojte zamjeriti Dagestancu Khabibu jer on ne zna nista sta se je desavalo na nasim prostorima. Neka neko ode do Dubai to jest do Ujedinjeni Arapski Emirata i tamo se nadje sa Khabibom i lijepo sve obajsni, kako je i sta je, eto Djokovic se nasao sa njim pa mu moze prodavati suplju i zato mu Khabib vjeruje, jer nije imao ko to da demantuje. Na kraju da zakljucim, ljutite se na Khabiba a niste ljuti na Semir-a Osmanagić-a (Bosanske Piramide) koji je veliki prijatelj sa Novakom Djokovicem.
3 1
AlphaStrong
Čuj patriotske pjesme?! To su če.ničke pjesme. Fujjj
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi