Je li Novak Đoković zabranio ocu Srđanu da dođe na tribine?
Srđan Đoković je često izgovarao brojne gluposti i nije nikakvo čudo što je na kraju jednostavno nestao (Foto: EPA)

Nakon žestokog skandala

Je li Novak Đoković zabranio ocu Srđanu da dođe na tribine?

M. Šljivak

Finale Australian Opena između Novaka Đokovića i Stefanosa Tsitsipasa s tribina ne gleda Novakov otac Srđan koji je prethodnih dana bio u centru pažnje zbog javne podrške Rusiji.

Novak Đoković preko grčkog tenisera Stefanosa Tsitsipasa traži svoj 10. trofej na Australian Openu i 22. Grand Slam naslov karijere.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena ima veliku podršku navijača u ovom meču. Novakovi navijači su u većini na tribinama, a tu je naravno i njegov stalni tim trenera predvođenih Goranom Ivaniševićem, te članovi uže porodice.

[twitter]https://twitter.com/lvogruppo/status/1618536178365628416[/twitter]

Međutim, na tribinama nema njegovog oca Srđana. On je s turnira 'nestao' nakon što se prije nekoliko dana fotografisao sa zastavom Rusije na kojoj je lik Vladimira Putina.

Srđan Đoković se zbog toga našao na žestokom udaru javnosti. Nakon svega se nije pojavio na polufinalnom meču, a nema ga ni u finalu.

Oglasi

Čelnici Australian Opena nisu mu zabranili da se pojavi, iako je bilo takvih priča. Novak se nadao da će mu otac biti podrška u današnjem meču, ali Srđana nema.

"Nije bilo prijatno da ga nema u loži tokom polufinala. Ali nadam se da će biti tu u finalu", rekao je Novak Đoković.

Mnogi su uvjereni da je zapravo Novak taj koji je ocu zabranio dolazak na meč kako bi smirio strasti oko svega što se dešava i svih gluposti koje izvodi njegov otac.

Ipak, tu je ona mnogo značajnija podrška - majka Dijana. Ona bodri Noleta na putu do nove titule, a Đoković je jako dobro ušao u meč i juriša prema novom Grand Slam naslovu.

Podsjetimo, Srđan Đoković je ranije imao brojne nacionalističke nastupa u medijima, a njegovi javni nastupi su često proglašavani idiotskim.

Sam sebe je 'ukopao' poziranjem sa zastavom Rusije i ugled mu se sigurno nakon svega neće tako lako popraviti.

Top Komentari

izvoristine
Ko on ko otac. Zapadnjaci glupi daju im milione za igru a oni ih mrze i na Ruskoj strani. Ne znaju zapadnjaci skim imaju posla i koga misle da udobrovolje. Poznavajuci Srbe medju kojim su vecina cet... To se nece nikad dogoditi
3 1
user1667575277
Nema potrebe kad je tu sin Novak, Uvijek je bilo nece kruška daleko od stabla Sve modernisti i EU ali sa kamuflazom Go cetnik,ustasa,fasista,islamofobista itd To je sa sigurnoscu
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi