Nadal indirektno prozvao Đokovića: "Ne mora svaka pomoć biti javna"

Uoči početka Australian Opena

Nadal indirektno prozvao Đokovića: "Ne mora svaka pomoć biti javna"

A. Čaušević

Rafael Nadala se nalazi u Adelaidu gdje čeka početak Australian Opena čiji je start zakazan za 8. februar. 

Nadal je indirektno prozvao Novaka Đokovića kazavši kako svako svakom pokušava pomoći te da svaka vrsta pomoći ne mora biti javna.

"Ovdje svako pokušava da pruži svoj maksimum i da se međusobono pomogne. Ono što se dešava je da neko ima potrebu da to uradi javno, a drugi to rade privatnije da ne objave sve što urade", rekao je Nadal za argentinski ESPN.

"Nemamo potrebu za propagandom poziva koje upućujemo kako bi stvari bile što je moguće bolje za one koji su u nepovoljnom položaju", rekao je Španac.

Ova izjava je otrovna strijelica upućena ka Đokoviću zbog njegovih akcija i pisma direktoru teniske federacije Australije u kojem je naveden niz zahtjeva da se izjednače uslovi igrača koji se nalaze u karantinu nakon što su bili u kontaktu s pozitivnim osobama na koronavirus.

Te zahtejeve su mnogi Australci shvatili kao nedostatak poštovanja protiv strogih mjera koje su omogućile Australiji da značajno smanji stopu smrtnosti od koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi