Novak Đoković ne igra na US Openu!
Foto - EPA

Potvrdio srbijanski teniser

Novak Đoković ne igra na US Openu! · Udarna vijest

M. Šljivak

Novak Đoković ponovo neće igrati na US Openu.

Zbog svih pravila o ulasku u Sjedinjene Američke Države nevakcinisanim osobama, Đoković je još jednom ostao bez šanse da se bori za trofej na posljednjem Grand Slamu sezone.

Da ne ide u New York potvrdio je na svom zvaničnom profilu.

"Na žalost, neću se takmičiti ove godine u Njujorku. Želim svim igračima dobar turnir. Hvala mom #NoleFam-u za svu ljubav, podršku i ohrabrenje. Nastavljam da čuvam formu i optimizam i radujem se novim takmičenjima. Vidimo se uskoro", poručio je Novak Đoković.

Nole nije bio u mogućnosti ni prošle godine da se takmiči na US Openu, a u januaru je trajala i velika saga oko ulaska u Australiju na Australian Open.

Na kraju su ga Australci protjerali iz zemlje. Zbog toga je Novak imao određenih problema s formom, ali se vratio u velikom stilu i uzeo je Wimbledon.

Đoković je u karijeri osvajao tri puta US Open i ko zna, možda više nikad neće podići ovaj trofej s obzirom na pravila koja mu onemogućavaju da se takmiči.

Prethodno je Novak New York osvajao 2011. 2015 i 2018. godine, ali nažalost neće imati priliku da dođe do svog 22. Grand Slam naslova u karijeri.

Bez Đokovića će turnir biti mnogo siromašniji, ali će neki drugi teniseri iz sjene imati priliku za trenutak slave na terenima u New Yorku.

Top Komentari

Arnel925
Anti Vakser, treba zabraniti pričati o Anti Vakserima. Ne treba om davati prostora u medijima
6 6
SarajFK
Nastupice na piramida open u visokom
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi