Novak: Nudili su mi novac da pustim meč
Foto: EPA

Đoković se oglasio

Novak: Nudili su mi novac da pustim meč

Midhat Šljivak

Nakon što je BBC objavio kako posjeduje dokumente u kojima su imena tenisera koji su namještali mečeve u proteklih 10-ak godina, oglasio se i najbolji igrač svijeta Novak Đoković.

Nole je priznao kako mu je prije devet godina ponuđeno 200.000 dolara kako bi izgubio meč u prvom kolu turnira u St. Petersburgu.

Đoković međutim nije ni nastupio na turniru...

"Niko mi nije prišao direktno, već preko ljudi koji su bili u mom timu. Naravno, to smo odbili. Čovjek je želio da priča sa mnom, ali nije došao do mene", rekao je Đoković, te je dodao:

"Osjećao sam se užasno, jer nisam želio da imam bilo kakvu vezu s tim. To je za mene kriminal i ne podržavam to, iako bi mnogi vidjeli šansu da zarade. Uvijek sam bio okružen ljudima koji su poštovali sportske vrijednosti. Srećom, nisam direktno uključen u te stvari", rekao je najbolji teniser svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti