Novak oduševio: Jedan sam od onih koji žele biti kao Roger sa 37 godina
(Foto: EPA)

Đoković nakon pobjede

Novak oduševio: Jedan sam od onih koji žele biti kao Roger sa 37 godina

Midhat Šljivak

Novak Đoković je po peti put osvojio Wimbledon.

Srbijanski teniser je došao do 16. Grand Slama u karijeri pobjedom nad Rogerom Federerom od 3-2, a nakon meča je Đoković bio itekako sretan.

"Mislim da je ovo najuzbudljivije finale koje sam ikad igrao, protiv jednog od najvećih svih vremena, Rogera, kojeg mnogo poštujem. Nažalost, neko mora da izgubi, obojica smo imali šanse, nestvarno je da sam spasio one dvije meč lopte. Čudno je igrati tie-break na 12-12. Išli su me danas", rekao je Novak i zatim je dodao:

"Ja sam jedan od onih koji vjeruje da će biti kao Roger sa 37. On me inspiriše".

Za kraj je dodao:

"Kad sam bio klinac sa 4-5 godina, ovo je uvijek bio turnir za mene, gdje sam želio da pobijedim jednog dana. Imam razne trofeje i dijelim specijalna osjećanja sa porodicom i timom. Završio je Novak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi